ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Κατάληψη- διαμαρτυρία στο ΛΚΔΜ ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Δίωρη κατάληψη της πύλης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) αλλά και 10λεπτο αποκλεισμό του οδοστρώματος της παλαιάς επαρχιακής οδού Κοζάνης- Πτολεμαΐδας μπροστά στο ΛΚΔΜ, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του Σωματείου Ανέργων και Περιβάλλοντος Εορδαίας, θέλοντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην επικείμενη πώληση της ΔΕΗ.
Επρόκειτο για μια δυναμική κινητοποίηση που είχε ως συνέπεια να εγκλωβιστούν πολλοί εργαζόμενοι του ΛΚΔΜ στα αυτοκίνητά τους και να μην μπορούν να πάνε στην εργασία τους αφού είχε αποκλειστεί η είσοδος, ενώ στον τόπο βρέθηκε και αστυνομική δύναμη με επικεφαλής το διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας καθώς στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργήθηκαν ουρές ακινητοποιημένων αυτοκινήτων από τον αποκλεισμό της οδού.
Το ΟΧΙ στην πώληση της ΔΕΗ σε ιδιώτες ήταν το κύριο αλλά όχι το μοναδικό αίτημα της κινητοποίησης, καθώς το Σωματείο Ανέργων διεκδικεί σθεναρά αύξηση του αριθμού προσλαμβανομένων στα 8μηνα και 2μηνα της ΔΕΗ, να προχωρήσουν οι προσλήψεις των επιτυχόντων του 2008 και να προχωρήσει η διαδικασία με τις 500 προσλήψεις που έταξε η ΔΕΗ.
«Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει στην πώληση της ΔΕΗ και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας, γιατί οι πρώτοι που θα πληγούμε είμαστε εμείς», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ανέργων και Περιβάλλοντος Δημήτρης Κριαρίδης και κάλεσε «όλους στο πόδι» για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Ο κ. Κριαρίδης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των ανέργων αλλά και φορέων της περιοχής στην κινητοποίηση του σωματείου και δήλωσε ότι θα υπάρξει συνέχεια του αγώνα με νέες κινητοποιήσεις, καθώς το πρόβλημα της ανεργίας έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις. Σημείωσε ότι ο χρόνος υλοποίησης των επόμενων κινητοποιήσεων θα οριστικοποιηθεί σε λαϊκή συνέλευση του σωματείου που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.
Τη διάθεση των μελών του Σωματείου Ανέργων να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις επισήμανε και το μέλος της διοίκησης του σωματείου Νικόλαος Τσάμης, διότι, «το αύριο μετράει και για μας και για τα παιδιά μας», όπως είπε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του Σωματείου Ανέργων βρέθηκαν το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ), το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Χειριστών Ιδιωτικού τομέα και η Κίνηση Πολιτών Εορδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου