Παραιτείται του μισθού του ο Ναότο Καν (πρωθυπουργός της Ιαπωνίας)


Ο Ναότο Καν ανακοίνωσε σήμερα πως παραιτείται του μισθού του ως πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, μέχρι να λήξει η κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. «Θα συνεχίσω να λαμβάνω την αμοιβή μου ως μέλους του Κοινοβουλίου, πλέον όχι όμως αυτή που απορρέει από τον τίτλο του πρωθυπουργού, ούτε τα σχετικά πριμ» εξήγησε ο αρχηγός της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου. «Όπως και η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco), η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη σ' αυτή την κρίση» τόνισε.

Θυμίζουμε πως το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, το οποίο προκλήθηκε από τον σεισμό μεγέθους 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το γιγάντιο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, είναι το χειρότερο έπειτα από εκείνο του Τσερνόμπιλ, το 1986 στην Ουκρανία, και προκάλεσε διαρροές ραδιενέργειας και την απομάκρυνση 85.000 κατοίκων από τις περιοχές γύρω από τον σταθμό.

Οι 8 επικεφαλής της Tepco, η οποία ήταν υπεύθυνη για τον σταθμό και ζήτησε σήμερα επισήμως τη βοήθεια του ιαπωνικού κράτους, για να ανταποκριθεί στο οικονομικό κόστος του δυστυχήματος, ανακοίνωσαν επίσης νωρίτερα ότι παραιτούνται από ολόκληρο τον μισθό τους. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αποφάσισε να μειώσει τις αμοιβές των μεσαίων στελεχών της κατά 25% και αυτές των απλών μισθωτών κατά 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου